_ Lipolar | Tarm-X |Virilazer | Övriga produkter | Tillbaka _

Lipolar Balans | Lipolar Vegebalans K2  | Lipolar Forte
 

Lipolar Balans

Vad gör Lipolar Balans unik?

ˇ    Innehåller en perfekt blandning av fettsyror med marint ursprung (fiskolja) och fettsyror med vegetabiliskt ursprung (CLA och jättenattljusolja).

ˇ    Genom att inta Lipolar Balans ger man kroppen ett fettsyraintag som påminner om det människan hade innan livsmedelsindustrin började att bearbeta och raffinera råvarorna som man gör idag.

ˇ    Enbart fettsyror med vetenskapligt dokumenterade positiva effekter ingår i produkten.

ˇ    Fleromättade fettsyror härsknar lätt, både i flaskan och i kroppen. Därför är antioxidanten E-vitamin tillsatt i hög dos. C-vitamin som också ingår i produkten hjälper E-vitamin i denna roll. Tillsats av rosmarin ökar oxidationstabiliteten ytterligare

ˇ    Produkten föreligger i mixturform vilket gör att endast den finaste kvalitén av oljor kan användas. Sämre oljor ger alltid en bismak och kan därför bara användas i kapselform. Lipolar Balans har däremot en mycket mild smak.

ˇ    Lipolar Balans tillverkas i Norge i samarbete med främsta expertis på området.

ˇ    I de flesta länder säljs Lipolar Balans med en tillsats av naturligt D-vitamin (kolekalciferol)

Exempel på användningsområden
- Balansera kostens fettsyrasammansättning och undvika brist på
  essentiella fettsyror
- Stimulera fettförbränningen
- Ge ett koncentrerat energitillskott
- Ge de rätta förutsättningarna för muskeltillväxt
- Förebygga uppkomsten av hjärt-kärlsjukdom
- Öka hudens och hårets kvalitet

Rekommenderat intag
1-3 teskedar per dag, lämpligtvis i samband med måltid

Förpackningar (i Sverige)
200 ml oljemixtur i mörk glasflaska placerad i pappkartong

100 mjukgelatinkapslar ā 500 mg i burk placerad i pappkarong

Bakgrund - tillbaka till ursprunget
Människan har under evolutionen ständigt upplevt förändrade förhållanden med nya miljöer och livsmedel. Något som varit relativt konstant under långa tider är konsumtionen av fisk. Bebyggelser har nästan utan undantag växt fram i närheten av vatten, eftersom just vatten är det enda vi behöver konstant tillgång av. Dessutom har feta naturliga livsmedel som t ex nötter och frön varit eftertraktade och människan har alltid strävat efter att få tag i dessa smakliga och näringsrika livsmedel. Vi har därför utvecklat ett näringsfysiologiskt behov av fetter både från växter och fisk, och får vi inte dessa kommer hälsan att försämras. De senaste 100 åren har vår kost förändrats rejält, medan vår fysiologi är densamma. Det betyder att vi idag äter fel fetter, och dessutom för mycket av dem. En stor del av konsumtionen av fett är i form av mättat fett från livsmedel som mjölk och kött. Dessa fettyper har visat sig öka risken för många sjukdomar och övervikt. Många människor skulle därför må mycket bättre om de minskade dessa fetter och istället konsumerade mer fett från fisk och vegetabilier. Därför har NutriVision utvecklat Lipolar Balans, ett tillskott som ger dig de just de oljor du behöver för att må bra.

Oljornas betydelse
Hör du till dem som ständigt försöker undvika fett? Då vet du troligen inte att det är stor skillnad mellan olika typer av fett, och att vissa faktiskt ska eftersträvas. En del av dem ger positiva effekter medan andra ger negativa. Näringen i maten kommer från kolhydrater, protein och fett. Modern näringsforskning visar att det är stor skillnad i effekt mellan näringsämnen olika livsmedel. Både kolhydrater och protein har uppmärksammats i sammanhanget, men frågan är om inte fettet, eller oljorna i maten är mest intressanta. Idag har nämligen forskning visat att olika fettsyror, som finns i oljorna, har förmågan att t ex förebygga hjärt-kärlsjukdomar och cancer. Dessutom finns studier som visar att många sjukdomstillstånd kan förbättras med rätt fettsyror. De iakttagelser som nämns i vetenskaplig litteratur är t ex att fiskolja kan hämma inflammationer, och att CLA kan vara en hjälp för överviktiga. Andra rön visar att GLA är till hjälp för kvinnor med PMS-problem. Det finns ett stort antal andra kopplingar som gjorts, mer eller mindre starka, mellan olika fettsyror och ohälsotillstånd. Fråga i din hälsokostbutik efter vår vetenskapliga folder som handlar just om detta, eller ladda ner den i PDF-format.

Varför Lipolar Balans?
Det finns många olika fabrikat av oljetillskott, men få, om några, innehåller en verkligt balanserad blandning av de oljor som du behöver för hälsa och form. När våra forskare och näringsfysiologer tittade närmare på de oljetillskott som finns på marknaden hittade de en del bra preparat, men inget som inte kunde förbättras. Dessutom fann man ett antal preparat med undermålig kvalitet eller sammansättning. Det gjorde att de började utveckla en oljeblandning som skulle visa sig höra till de allra bästa. Lipolar Balans är ett unikt kosttillskott då vi har kombinerat de viktigaste faktorerna för ett högeffektivt oljetillskott. Väljer du Lipolar Balans kan du vara säker på att du inte missar något. Du får DHA och EPA (fiskolja), CLA (konjugerad linolsyra) och GLA (jättenattljusolja). Titta gärna på ett schema över alla de ingående fettsyrorna. Det visar hur olika fettsyrorna samverkar med varandra för optimal effekt på hälsan.

Fördelen med Lipolar Balans
Förutom att sammansättningen av Lipolar Balans är mycket genomtänkt och effektiv, har tillskottet andra viktiga fördelar. Det innehåller rikligt med antioxidanter, som gör att de känsliga oljorna behåller sin potens. Oljor utan antioxidanter härsknar lätt, vilket gör tillskottet skadligt, och dessutom tappar det sina positiva effekter. Dessutom har antioxidanterna i sig väl dokumenterade goda egenskaper. De skyddar dig mot sjukdomar och kan vara bra om du tränar hårt.

För att garantera dig absolut högsta kvalitet har vi valt oljor som utvinns ur råvaror som producerats i ett kallt klimat. Det är vedertaget att fettkvaliteten blir bättre ju kallare klimat oljorna kommer från. Du garanteras maximal effekt, kvalitet och bästa hållbarhet om du väljer Lipolar Balans. Tanken med Lipolar Balans är inte att framställa en lågprisprodukt, men du kommer att bli mycket positivt överraskad om du jämför priset med andra märken. Det beror på att Lipolar Balans säljs i flytande form, vilket ger överlägsen ekonomi.