_ Virilazer | Therm-X Energy| MyoForm-X | ProTargo | Lipolar | Tillbaka _

MyoForm-X
         Klicka här för att läsa om nya MyoForm-X

Vad gör MyoForm-X unik?
 • MyoForm-X är paketerat i praktiska och hygieniska portionsförpackningar vilket;
  - gör den lätt att ta med sig till arbetet/gymmet
  - ger exakt dosering
  - lång hållbarhetstid
 • Till skillnad från andra produkter på marknaden innehåller MyoForm-X extremt lite natrium (salt).
 • MyoForm-X innehåller en rejält hög dos av de aktiva substanserna
 • MyoForm-X innehåller en speciell blandning av kolhydrater (RiboHydrate) som ger ett högt upptag av kreatin in i muskelcellen
 • MyoForm-X påverkar flera mekanismer, bl a insulinkänsligheten, som är viktig för träningsresultatet
 • MyoForm-X innehåller mikroniserat kreatin av högsta kvalitet
 • MyoForm-X fungerar ofta utmärkt även på de som inte "svarat" på vanligt kreatin
 • MyoForm-X är smaksatt med fräsch Tropical Lime

Vad är MyoForm-X?
MyoForm-X är framtagen i enlighet med de senaste vetenskapliga rönen för att underlätta samtidig muskeluppbyggnad och fettförbränning, sk nutrient repartioning. MyoForm-X är ett Creatine Pyruvate Synergy System vilket innebär att ingredienserna är utvalda för att förstärka varandras egenskaper. MyoForm-X bruka även kallas för fjärde generationens kreatinpreparat. Att köpa de olika ingredienser (17 st aktiva ämnen i nya versionen av MyoFrom-X) var för sig skulle innebära en kostnad på ett par tusen kronor. MyoForm-X kostar en bråkdel av detta och är alltså en är extremt prisvärd produkt. Kosttillskottet passar lika bra för män som för kvinnor.

Vad innehåller MyoForm-X?
Den viktigaste ingrediensen är mikroniserat kreatin monohydrat. Detta naturliga ämne har gett fantastiska resultat, både på styrka, prestation och muskelutveckling, i ett stort antal studier. Kreatin saknar dock förmåga att stimulera fettförbränningen. Dessvärre svarar inte alla lika bra på kreatinanvändning. Vidare brukar effekten avta efter en tid. MyoForm-X är framtaget för undvika alla dessa problem.

Fosfat, kalium och magnesium är tillsatt, ämnen som alla är viktiga för att transportera in kreatin in i muskelcellen och för dess omsättning. De är dessutom nödvändiga för nybildandet av muskelmassa. Magnesium har t o m ensamt visat sig öka muskelstyrkan.

Två viktiga tillsatser, för att optimera den muskelbyggande effekten av kreatin, är glycin och taurin. När muskeln tar upp kreatin lämnar samtidigt dessa två aminosyror muskeln. Det gör att trycket i muskelcellen inte ökar maximalt, vilket tycks minska den muskelbyggande potentialen. Ett tillskott av glycin och taurin kan dock ge en mer bibehållen nivå av dem i muskeln, och därmed optimeras de muskelbyggande egenskaperna. Glycin har även i sig självt visat sig kunna öka muskeltillväxten.

Mellan 20-30% av alla kreatinanvändare upplever ingen, eller endast en liten, effekt av tillskottet. Dessa personer kallas "non-responders" och den uteblivna effekten beror på ett bristfälligt upptag av kreatin till musklerna. Om dessa personer får kolhydrater i samband med kreatinintaget ökar dock kreatinupptaget. MyoForm-X innehåller en väl avvägd mängd kolhydrater av rätt sort för att maximera upptaget av kreatin hos både "non-responders" och andra användare.

En av kolhydrattyperna som MyoForm-X innehåller är ribos, som är ett av de mest uppmärksammade nya kosttillskotten för tillfället. Ribos har tillskrivits prestationshöjande egenskaper och anses särkilt lämpligt att kombinera med kreatin. NutriVision har utvecklat en blandning av kolhydrattyper, där bl a ribos ingår, som kallas RiboHydrate.

Aminosyran arginin har också tillsatts, eftersom den, tillsammans med glycin, kan motverka den minskning av den kroppsegna kreatinproduktionen som annars sker under kreatinbruket. Dessutom kan arginin öka blodflödet fram till muskelfibern och därmed andra nutrienter) att nå fram till slutmålet. Även kalium kan ha denna effekt.

Ytterligare två ämnen som adderats till MyoForm-X redan kraftfulla sammansättning är E-vitamin och kolin, som båda har visat sig öka upptaget av kreatin. Vidare kan E-vitamin minska förlusten av kreatin från muskulaturen.

Ett av de mest uppseendeväckande ämnena i MyoForm-X är dock pyruvat. Denna substans har använts i ett flertal studier på överviktiga personer, och resultaten har varit imponerande! Pyruvat har ökat fettförbränningen och försökspersonernas viktminskning. Forskning tyder på att pyruvat samverkar med kreatin och att dessa två substanser ökar varandras effektivitet.

MyoForm-X innehåller också liponsyra, som gör mycket nytta i din kropp. Liponsyra är en mycket kraftfull antioxidant, men huvudskälet till att ämnet finns med i MyoForm-X är att det kan förbättra insulinkänsligheten. Dessutom tycks det finnas en samverkande effekt med pyruvat. Tillsammans gör alla dessa verksamma substanser MyoForm-X till kanske det mest kraftfulla kosttillskott som någonsin komponerats för att stimulera både muskeltillväxt och fettförbränning.
 

Förpackning
30 st portionsförpackningar pulver som blandas med vatten.

Användningsområde
Samtidig muskeluppbyggnad och fettförbräning (nutrient repartioning)

Rekommenderat intag
1-3 påsar dagligen, varav en påse efter träningspasset
 

Sammanfattning av förändringar i nya MyoForm-X™  

ISO-systemet (Insulin Spike Optimization) är framtaget för att maximera kreatininlagring i muskeln utan att hämma fettförbränningen. Transporten av kreatin stimuleras av insulin. Därför har man i vanliga ”kreatin booster-produkter” tillsatt en stor mängd snabba kolhydrater som frisätter insulin, som i sin tur förbättrar kreatininlagringen. Dessvärre ökar snabba kolhydrater blodsockret som i sin tur utgör byggstenar för fettnybildning (de novo lipogenes). För att optimera fettförbränning vill man alltså inte ha högt blodsocker och mycket insulin samtidigt. Med ISO-systemet stimuleras insulinfrisättningen även genom andra mekanismer än kolhydrater, bl a genom att L-arginin alfa-ketoglutarat (AKG), L-ornintin alfa-ketoglutarat (OKG) och L-arginin  är tillsatt. OKG används redan inom intensivvården på grund av dess antikatabola effekt. Dessa speciella aminosyraderivat fungerar synergistiskt med kolhydraterna för att öka insulinfrisättning utan att öka blodsockret onödigt mycket. Även en mindre mängd fruktos är tillsatt. Just denna typ av kolhydrat ökar insulinpåslaget rejält, men utan att påverka blodsockret speciellt mycket.

RIO-systemet (Rheology Improvement Optimization) är framtaget för att öka genomblödningen i muskulaturen och därmed muskelpumpen. De nytillsatta substanserna L-arginin alfa-ketoglutarat (AKG), turmeric (Curcuma longa) och OKG frisätter alla kväveoxid (NO) som i sin tur ökar blodflödet. Ju större muskelgenomblödning, ju mer näringsämnen (inklusive kreatin) transporteras ut till muskeln, och ju mer ”slaggprodukter” kan transporteras bort.

Vi har även fördubblat mängden acetyl-L-karnitin (ALC) till 1,1 g per portion. Just denna form av karnitin anses vara den mest effektiva. Anledningen till att vi ökat mängden, trots att råvaran är dyr, är att den senaste forskning visat mycket intressanta effekter. Bland annat har man i en studie jämfört ALC med testosteron till 120 äldre män och funnit att ALC ökar viriliteten mera än testosteron, men utan dess biverkningar1. När det gäller idrottare har man nyligen funnit att karnitintillskott förutom att öka fettförbränningen minskar mjölksyran, minskar muskelnedbrytning och påskyndar återhämtningen efter träning2.

1) Cavallini G, Caracciolo S, Vitali G, Modenini F, Biagiotti G. Carnitine versus androgen administration in the treatment of sexual dysfunction, depressed mood, and fatigue associated with male aging.
Urology. 2004 Apr;63(4):641-6

2) Karlic H, Lohninger A. Supplementation of l-carnitine in athletes: does it make sense? Nutrition. 2004 Jul-Aug;20(7-8):709-15

Tillbaka