_ Virilazer | Therm-X Energy | MyoForm-X | ProTargo | Lipolar | Tillbaka _

ProTargo               

Vad gör ProTargo unik?
Aldrig tidigare har så mycket revolutionerande nytänkande presenterats i en och samma proteinprodukt! Med ProTargo ser vi början på en helt ny era i proteintillskottsbranschen!

ProTargo innehåller bland annat

Ett RAID-system (Rapid Absorption - Improved Duration) för maximal effekt på muskelvävnaden

ProForma-X1TM som bl a består av vassle och kalciumkaseinat av högsta kvalitet och i rätt proportion, bättre än rent vassle!

Ett GAIS-system som bl a innehålller mikroinkapslat Lactobacillus Sporogenes för att stödja tarmens funktion och ge maximalt upptag av aminosyror - ingen mer uppsvälld buk!

Stärkelsen Vitargo som är speciellt utvecklat för elitidrottare. Mängder av OS-medaljörer har redan upptäckt dess enorma fördelar

Xylitol som hämmar muskelnedbrytning

Innehållet i ProTargo två indelas i två huvuddelar

Ett RAID-system (Rapid Absorption - Improved Duration) vilket är utvecklat för att stimulera muskeluppbyggnaden under hela dygnet och samtidigt hämma nedbrytningen av muskelprotein. Det fungerar även som en "broms" så att aminosyrorna från proteinet inte utnyttjas till energiproduktion. Äter man ProTargo "eldar man inte får kråkorna", istället kommer aminosyrorna direkt till muskelvävnaden. Detta gör produkten mycket prisvärd.

Ett GAIS-system (Gastric And Intestinal Support). för att stödja magsäckens och tarmens funktion och förbättra upptaget. Detta gör att magen inte sväller och att du kan behålla en smal och snygg midja trots ett högt proteinintag.

Läs vidare så förstår du varför produkten kallas Next Generation Protein Supplement!

Hur fungerar RAID-systemet?
Viktigaste komponenten i RAID-systemet består av ProForma-X2™ som är en speciell typ av proteinblandning som NutriVision Research & Development AB har utvecklat
och har ensamrätt till Huvudbeståndsdelarna är dels ett vassleprotein och dels ett kaseinatisolat - båda av allra högsta kvalitet. Kaseinat skall ej förväxlas med billigare kasein som utgör råvaran vid tillverkning av kaseinat.

NutriVision har valt att använda kalciumkaseinat istället för det vanligare (och billigare) natriumkaseinatet för att slippa saltinnehållet. En del proteinprodukter på marknaden är "instantiserade" vilket innebär att lösligheten i vatten ökar. De flesta av dessa produkter är instantiserade under värme vilket riskerar att proteinet denatureras (förstörs). NutriVision har istället använt sig av instantisering i två steg , bägge i en sk kall process för att undvika denaturering. Fördelningen av vassle och kaseinat i ProForma-X2 ™ är 57,4 respektive 42,6%. Studier har visat att vassle tas upp snabbt men verkar bara en kort stund i kroppen. Kaseinatet har ett långsammare upptag och kan även hämma muskelnedbrytningen. Därför är en blandning alltid mycket bättre än rena vassleprodukter! För att förbättra egenskaperna ytterligare på ProForma-X2TM används en "antifoaming agent". Genom att tillsätta den patenterade stärkelsen Vitargo ™ (speciellt framtagen för elitidrottare) stimuleras anabolism samtidigt som aminosyrorna inte kommer att bilda glukos i levern. Istället ökar glykogeninlagringen i muskeln mycket effektivt och varje gram glykogen som lagras kommer att dra med sig 2,7 g vätska, vilket ger en härlig "pump" i muskulaturen. Vidare ingår xylitol i RAID-systemet i form av C*Xylidex. Denna substans har visat sig kunna verka antikatabolt, det vill säga hämma nedbrytning av muskelprotein.

Hur fungerar GAIS-systemet?
Senaste forskningen har visat att ett proteintillskott som intas direkt efter träningen är väldigt effektiv på att stimulera muskeluppbyggnaden, speciellt
tas med de rätta kolhydraterna (t ex Vitargo). Problemet är att vår mag-tarmkanal inte är gjort för att ta emot all protein på en gång. Ofta ger proteintillskott trög mage, uppsvälld buk och uppkördhetskänsla i magen. Detta leder till sämre upptag av proteinet, för att inte tala om en ful "svällbuk". Ett tillskott av den vänliga tarmbakterien Lactobacillus Sporogenes motverkar dessa problem, bl a genom att stimulera produktionen av enzymer och B-vitaminer som tar hand om proteinet. Problemet har varit att Lactobaciller har en mycket kort livslängd i livsmedel och dessutom förstörs de redan i magsäcken innan de når tarmen. Ett amerikanskt bolag har äntligen lyckats ta fram en stabil och naturligt inkapslad form av Lb Sporgenes - Lactospores® - som har mycket lång livslängd och överlever passagen genom magsäcken - där den bl a ökar produktionen av proteinspjälkande enzymer. NutriVision har självklart tillsatt dessa baciller i hög dos i ProTargo. Xylitolinnehållet motverkar förstoppning och en ”antifoaming agent botar” uppkördheten i magen. Vitargo sänker osmolaliteten på produkten vilket gör att den inte blir "liggande som en klump" i magen.

Varför äta gårdagens proteinpreparat när framtidens produkt redan finns här!

Senaste nytt om ProTargo
För att göra produkten ännu snabbare, dvs se till att aminosyrorna kommer snabbare ut i blodet, har vi nu tillsatt ett exklusivt vasslehydrolysat från Holland. Forskning visar nämligen att när aminosyranivån ökar snabbt i blodet stimuleras muskeluppbyggnad. Baksidan av att aminosyror snabbt når levern är dock att de omvandlas till “blodsocker”, d v s “man eldar för kråkorna”. För att undvika detta är medellånga triglycerider (MCT) nu tillsatta i ProTargo. Dessa speciella fettsyror transporteras direkt från tarmen till levern och ger energi till levercellerna som då minskar bildningen av “blodsocker” från aminosyror (hämmar glukoneogenesen). Kolhydrater gör samma sak, men de ger ett insulinpåslag som hämmar fettförbränningen.

Förpackning
32 st portioner förpackade i 4 st metallfoliepåsar med 400 g i varje

Exempel på användningsområden
För muskeltillväxt hos styrketränande
För muskelsupport hos uthållighetsidrottare
Vid viktminskning

Rekommenderat intag

Innehållet i tre strukna doseringsmått (= en portion = 50 g) blandas och omskakas ordentligt i vatten eller mjölk.

Under tunga träningsperioder/uppbyggnadsfaser intas en portion 15-30 minuter före träningspasset och 1-2 portioner 5-30 minuter efter avslutat träningspass.

Vid tyngdpunkt på fettförbrännande träning intas en portion 20-40 minuter efter avslutat träningspass.

Vid uthållighetsträning tas 1-2 portioner 5-30 minuter efter avslutat träningspass för maximal återhämtning.

Kan även intas vid sänggåendet eller som mellanmål.

Överskrid ej 5 portioner (15 doseringsmått) dagligen.